Datasikkerhet hjemme

Hver dag mottar de fleste nordmenn et svindelforsøk. Koronakrisen har både gjort hjemmekontor til en normalitet, og samtidig har svindeltrafikk blitt rekordhøy. Hvordan sørger man for god datasikkerhet på hjemmekontoret?

Enkle tips til bedre sikkerhet

Først og fremst bør man alltid være varsom på e-poster og innhold på internett fra usikre kilder. Enkle tegn til at noe er svindel er at avsenders e-postadresse ikke stemmer med den de utgir seg for å være. Språket er også en viktig faktor, da innhold fra svindlere ofte er dårlig formulert eller inneholder skrivefeil.

Vær skeptisk

Mottar du vedlegg fra en ukjent person, er det viktig å sjekke ut avsenderen før du velger å åpne det. Det er også alltid lurt å være kritisk til forespørsler om å gi fra deg personlig informasjon. Det er få grunner til at noen trenger ditt brukernavn eller passord, og bank-ID skal du aldri gi fra deg til noen. Ikke en gang dem du stoler på.

Oppdateringer

Selv om det er veldig enkelt å utsette oppdateringer av programvare, er det veldig lurt å sørge for at enhetene dine har siste versjon av tilgjengelig programvare.

Utstyr til hjemmekontoret

Trenger du nytt utstyr til hjemmekontoret, finner du alt du trenger på iphonehuset.no.