Kundo – et smart verktøy for bedre kundeservice

Kundo er det eneste verktøyet som trengs for å gi optimal digital kundeservice. Hele kundereisen kan følges både på e-post, i form av chattefunksjon, kundeforum, ofte stilte spørsmål og svar, samt lenke til sosiale medier. Alt dette samles på ett og samme sted. Da kan du kan bruke mindre tid på systemer og mer tid på dine kunder.

I Kundos sortiment finner du valgmuligheter fra 1 modul og opptil 5 moduler. Funksjoner som chat, e-post og Knowlegdestarter tilbys i alle modulene. Les mer her. Knowlegdestarter samler informasjon i en kundedatabase og gir dere muligheten til å publisere bruksanvisninger, instruksjoner, artikler, vanlige spørsmål (FAQ) og annen viktig informasjon. Tilpassede integrasjoner kobles på eksisterende systemer. På en enkel og praktisk måte kan du tilpasse dette den daglige kundeservicen som fungerer best hos dere.

Både bedrifter, ideelle organisasjoner og offentlig sektor kan bruke deres system. De skreddersyr løsningen som passer deres behov best. De tilbyr også god opplæring og flere typer kurs som bidrar til at dere opplever å få bedre resultater og bedre kunderelasjoner. Flere av deres kunder opplever systemet som effektivt, intuitivt og enkelt å ta i bruk. Les gjerne kundehistorier på nettsiden for anmeldelser.