Microsoft Windows Defender

Windows Defender begynte som antispyware for operasjonssystemet Vista. Windows, med sin massive andel av person- og bedriftsbrukermarkedet, ville gi en form for beskyttelse på egen hånd, for å forhindre infisering av spyware før man i det hele tatt hadde fått muligheten til å installere et program som gjorde det.

Spyware er en form for brukerinstallert virus som stjeler informasjon om brukeren og sender den ut til bruk i kriminell sammenheng. I de nyeste operasjonssystemene fra Windows, fra versjon 8, fungerer nå Windows Defender som en fullstendig antivirus-pakke.

Ettersom Windows Defender kommer forhåndsinstallert etter en installering av operasjonssystemet er det et av de enklere antivirusprogrammene å få opp. Det er også integrert i operativsystemet, noe som kanskje ikke gjør at det er like intuitivt å bruke. For å planlegge et regelmessig virusscan,, må man inn i systemets hovedinnstillinger, istedenfor å kunne gjør det direkte i brukergrensesnittet.

Som de fleste nye antivirusprogram kan Windows Defender undersøke filer i sanntid og oppgraderer seg selv automatisk. I sistnevnte er derimot Windows Defender ikke like raske som mange av konkurrentene. Men som gratistilbud og forhåndsinstallert programvare i Windows er det ofte bra nok for gjennomsnittlige brukere.