Mobilsikkerhet

Mobiler er i dag som små datamaskiner, med mange av de samme svakhetene. De fleste har passord på mobilen for å forhindre tilgang fra uautoriserte. Hva som skulle skje om passordet blir inntastet feil et antall ganger er noe som kan være verdt å ta en titt på for mobilbrukere som er opptatt av personvern.

De fleste mobiler har automatisk, fullstendig lås og oppsporing av en mobil som får inntastet feil passord. Noen produsenter har valg for at hele telefonen formaterer seg selv og blir ubrukelig dersom inntrengere forsøker å få tilgang, eller at man kan gjøre dette over Internett. Noen steder begynner det å bli lovpålagt for mobilprodusenter å la brukere ha muligheten til å låse og spore opp mobilen dersom den skulle bli borte.

Et problem som spesielt Androidbrukere bør være oppmerksomme på, er tilgangen de gir apps til å sende informasjon til produsentene. Disse tilgangene kan skrus av og på i innstillingene. I tilfeller der en app er tydelig ute etter å stjele personlig informasjon vil den bli fjernet.

Det er ikke mange tilfeller av virus på mobiler, men mange spekulerer i at det kan bli mer vanlig fremover. Derfor kan det også være lurt å investere i en antivirus app laget spesielt for mobil, som også kan hjelpe med andre former for beskyttelse på telefonen.