Sikkerhet for Macbrukere

Macbrukere har som regel ikke blitt like målretta angrepet av virus som PC-brukere, men det betyr ikke at det ikke er noen grunn til å beskytte seg mot malware for de som har eplelogo på dataen. Macbrukernes lavere markedsandel gjør at aktive angrep på svakhetene i operasjonssystemet ikke er like lønnsomt for utviklere av virus.

Dermed er mulighetene for fare redusert til områder som brukerne er direkte ansvarlige for – at de selv installerer malware. Dette kommer ofte i form av uautorisert programvare. Det har også forekommet at plug-in-tilbud (extensions) har hatt skjulte bakdører. Med introduksjonen av Mac App Store har Apple også gjort det vanskeligere for uerfarne brukere å installere uautoriserte programmer.

For å beskytte seg kan macbrukere komme unna med å kutte ut alle former for uautorisert programvare. Men det forhindrer allikevel ikke brukeren fra å bli angrepet gjennom scam og phishing fra e-post eller nettsider. Hvis man føler at man ikke trenger programvare som beskytter mot disse tingene, er det mange nettlesere og e-postklienter som gjør det som en del av tjenesten. Google, for eksempel, gir deg både beskyttelse på web med sin Chrome nettleser og har noen av de beste spamfiltrene på sin e-posttjeneste, i tillegg til å scanne mange filer som kommer i e-postvedlegg for virus.